Bilde av: Helgi Reynisson
Sandrine Schau er en sopran fra Moss. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøyskole og Barratt Due
Musikkinstitutt, og bor nå i Oslo. Sandrine har en musikkinteresse med stor spennvidde, og
repertoaret hennes omfatter både barokk, klassisk og samtidsmusikk.
Som solist har Sandrine blant annet sunget Händels Messias, Bachs Juleoratorium og Faurés
Requiem, i tillegg til flere konserter i regi av nyMusikk Østfold. Sommeren 2023 var hun solist på
konserten «Eventyrlige sanger» på Oslo Kammermusikkfestival, der hun sang utdrag fra nyskrevne
operaer av Rachel J. Peters og Royce Vavrek. I februar 2024 sang hun også rollene Heidi og A hand
i utdrag fra operaen deres «Three Amputators» med Arktisk Filharmoni på Arctic Chamber Music
Festival på Svalbard. I mars 2025 skal Sandrine synge rollen Bao i den nyskrevne operaen «nara»
av Tze Yeung Ho på Borealis Festival i Bergen og Michael Cacoyannis Foundation i Athen.
Sandrine synger på åpningskonserten torsdg 24. oktober kl 19.00.
Pernille Wik er en norsk mezzosopran med stor lidenskap for
operaverdenen. Hun studerer for tiden i Salerno, Italia, hos den internasjonalt anerkjente mezzosopranen Monica Bacelli, og privat i Roma med sopranen Elizabeth Norberg-Schultz. I løpet av studiene har hun sunget flere hele operaer i både Italia, Norge og Østerrike, inkludert rollen som Zita i Gianni Schicchi av Puccini, både i Stavanger, Norge (2021), og i Salerno, Italia (2022). Hun sang rollen som La maestra delle novizie i Sour Angelica av Puccini i Oslo (2022), og Mercedes i Carmen av Bizet (2022). Hun fremførte også rollen som Carmen fra Bizets Carmen i en konsertversjon (2022). Hun sang rollen som Hänsel både i Norge (2022) og i Wien (2023).
Pernille synger på åpningskonserten torsdg 24. oktober kl 19.00.
Martin August Tornquist (f. 1997) er en tenor, født i Oslo og oppvokst på Eidsvoll Verk. Han har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har på få år etablert seg som en etterspurt og anerkjent ensemblesanger og solist i Norge. Han har tatt en særskilt interesse i ensemblesang, tidligmusikk og samtidsmusikk, og har fått ros for sin musikalske fleksibilitet, klang og intuisjon.
Martin synger på åpningskonserten torsdg 24. oktober kl 19.00.
FARK er en strykekvartett som ble dannet ved Norges musikkhøgskole i 2018. Kvartetten består av Harot Andreas Yacoubian og Hallvard Holm Høgemo på fiolin, Agnes Elizabeth Pavelich på bratsj og Live Sunniva Smidt på cello. De fikk undervisning av Professor Morten Carlsen da de studerte sammen på Norges musikkhøgskole. De har også spilt konserter og mesterklasser med strykekvartetter og kammermusikere fra den internasjonale scenen. Den musikalske bakgrunnen til kvartetten er i den klassiske musikken, men de liker å arbeide på tvers av sjangre og har gjort mange ulike og spennende samarbeidsprosjekter. I tillegg har kvartetten deltatt i Midgard-konkurransen og opptrådt på festivaler som MiniØya og Vertavokvartettens 35-årsjubileum, Absolutt Haydn. Sesongen 2019/20 var FARK en del av
Oslo Quartet Series sitt talentprogram, Ung Kvartettserie.
FARK spiller på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl 19.00.
Sander Skreslet er en 17 år gammel gitarist som går på Drammen Kulturskoles Talentprogram. Han har spilt gitar siden han var 10 år, og har vunnet flere priser, blant annet 1. pris som solist og 2. pris med ensemble i Inspirasjonskonkurransen til Musikkpedagogene Norge i 2023, og 2. pris i det nasjonale mesterskapet UMM. I 2023 var han solist med Drammen Konsertorkester.
Sander er solist med FARK strykekvartett på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl 19.00.
Shannon Wettstein er en amerikansk pianist som elsker å ta sjanser og ta med seg publikum inn i ukjent territorium. Med over 400 urfremføringer har Shannon opptrådt på Lincoln Center, Bostons Gardner Museum, Ft. Worth Modern Art Museum, og Qualcomm sitt hovedkvarter i San Diego. Steve Smith fra New York Times skrev at hennes opptreden på The Stone var "full av nyanser ingen innspilling kunne fange...en påminnelse om hvorfor vi går på konserter." Nylige opptredener inkluderer City Hall i Hong Kong, Monteverde Institute i Costa Rica, og Camerata of Cremona i Italia. Priser hun har mottatt inkluderer de fra National Endowment for the Arts, American Composers Forum, og Chamber Music America. Shannon er førsteamanuensis i klaver ved Michigan State University og vert for Dr. Avant-Garde, en podcast om
å drive kunstformen musikk fremover i det 21. århundre.
Shannon spiller på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl 19.00 og på
matinée-konserten fredag 25. okt kl 12.00 i Harmonien.
Monica kommer opprinnelig fra Romania. Etter pianostudier ved Musikkuniversitetet i Bucuresti flyttet hun til Norge, først til Tromsø og så til Oslo hvor hun avsluttet utdanningen sin med Diplom i utøving ved NMH. Som frilansmusiker har Monica en aktiv karriere over store deler av landet. I 2013 dannet hun duoen “Musikk på høye hæler”, som fremfører musikk skrevet av kvinnelige komponister. For å gjøre denne musikken kjent for flere musikkelskere, startet Monica i 2017 en egen konsertserie i Drammen, “Kvinnelige spor i musikkhistorien”, som nå er i sin syvende sesong. I løpet av disse sesongene har hun og andre musikere presentert musikk skrevet av over 60 kvinnelige komponister. Hennes rolle er her både produsent, musiker og arrangør. Hennes debut-singel med Marie Bigots pianosonate kom ut i januar 2021, og den kan anses som 2. premiere, siden stykket har blitt spilt kun en gang før. Senere samme år var hun med på debutplaten til saxofonisten Aina Helgeland Davidsen, THEN. Våren 2023 ga hun ut albummene “Frøyas sanger” (medvirkende sanger Marit Sehl) og i 2024 ga hun ut to albumer: “Frøyas sanger vol. 2” sammen med Marit Sehl og “Heart of the mountain”, begge med verker skrevet av kvinnelige komponister.
Monica spiller både på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl. 19.00, og på matinée-konserten fredag 25. oktober kl 12.00.
Elise Clason er en dansekunstner basert i Oslo, utdannet ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds. Hun har tidligere samarbeidet med dansekompanier i England, og er nå aktivt medlem av Casse-Cou Dansekompani. I tillegg til sitt arbeid i kompaniet, deltar Elise i ulike kunstneriske prosjekter. Hun studerer nå praktisk-pedagogisk utdanning i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Elise skal danse på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl. 19.00.
Lise Kristoffersen er utdannet ved Norges Dansehøyskole. Hun er født og oppvokst i drammensområdet og synes det er viktig å ta kunsten tilbake til lokalmiljøet. Hun er energisk, dynamisk og uttrykksfull, og brenner for dansen både utøvende, men også i undervisningssetting. Dansen har vært viktig for henne på mange måter og Lise ønsker å la flere oppleve måten dans kan være karakterbyggende, samt friplassen dansen kan være. Lise er nestleder i medgründer av Drammen Arts Festival, i tillegg til at hun er leder, danser og koreograf i Casse-Cou Dansekompani.
Lise skal danse på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl. 19.00.
Kanako Hirota er født i Toyama, Japan i 1999, og begynte å lære piano i en alder av syv år. Hun begynte på bachelorprogrammet i dirigering ved Universität für Musik und darstellende Kunst Graz i mars 2024, og videreutdanningsprogrammet i klassisk musikk med hovedinstrument piano ved Friedrich Gulda School of Music Vienna som stipendiat i 2023. Hirota vant 3. pris ved den 2. utgaven av den italienske dirigentkonkurransen "Alceo Galliera" 2023 i Bordighera, Italia. Hun mottok en BMIutmerkelse ved den 4. utgaven av BMI International Conducting Competition 2022 i Bucuresti, Romania. Hun deltok som assisterende dirigent i en fremføring av Turandot ved den 26. Miyazaki internasjonale musikkfestival i 2021, og hun spilte celesta i orkesteret ved den 21. musikkfestivalen Argerich’s Meeting Point i Beppu i 2019. Hirota har deltatt på mesterklasser med Jorma Panula, Sian Edwards, Mark Heron, Boris Belkin og Tsugio Tokunaga. Hun studerer dirigering hos Marc Piollet, og har tidligere studert dirigering hos Junichi Hirokami, Toshifumi Tashiro, Nobutaka Masui, Akihito Mihara og Toshihiro Yonezu.
Piano har hun studert hos Lizaveta Bormotova og Robert Lehrbaumer.
Kanako spiller på "Austria meets Norway"-konserten fredag 25. okt kl 19.30 i Harmonien.
Bilde av: Theresa Pewal
Den østerrikske klarinettisten Thomas Prem ble født i Horn i 1997. Han har studert utøvende klarinett hos Alexander Neubauer ved Privatuniversität für Musik und Kunst Wien og hos Wolfgang Klinser ved KUG. Høsten 2019 begynte han samtidig å studere hos Christoph Zimper og Johann Hindler ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Thomas er aktiv som solist og kammermusiker, og var balnt annet prisvinner av Allegro Vivo, ORF NÖ og Cibulka-konkurransen i 2019. Han var også akademistudent ved Angelika Prokopp Sommerakademi for Wiener Philharmoniker i 2019. Han er dedikert til orkesterspill og fast medlem av Wiener Kammerorkester, Synchron Stage Orchestra, Wiener Radio-Symfoniorkester og Wiener Konsertforening. Han har hatt midlertidig kontrakt ved Wiener Volksoper, vært akademimedlem i Tonkünstler Orchester NÖ og spiller for tiden i Karajan-Akademiet til Berliner Philharmoniker. I 2025 tiltrer han som assisterende soloklarinettist i Nürnberger Symfoniorkester.
Thomas skal spille på "Austria meets Norway"-konserten i Harmonien fredag 25. oktober kl. 19.30.
Julie Helgeland Davidsen kommer fra Drammen. Hun har studert utøvende fløyte ved Norges musikkhøgskole, Hochschule für Musik und Theater München, og Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. I tillegg har hun en mastergrad i komposisjon og musikkteori fra Friedrich Gulda School of Music i Wien, samt en mastergrad i kulturmanagement fra Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Julie er også kunstnerisk leder for Drammen Arts Festival i Norge, og forfatter av den norske musikalske barneboken "Stinkdyret Stein og vennene hans". For tiden jobber hun som artistmanager i HarrisonParrott München. Som fløytist har Julie vunnet flere priser og opptrådt på festivaler både nasjonalt og internasjonalt.
Julie spiller både på åpningskonserten torsdag 24. oktober kl. 19.00
og på "Austria meets Norway"-konserten i Harmonien fredag 25. oktober kl 19.30.
Klara Källström trio maler et sjeldent lydlandskap for lytteren med strykere, stemmer og live-elektronikk. Her møtes lekne instrumentteknikker, farger og elektroakustiske lydbilder med rytme og tonalitet fra den nordiske folkemusikken. Suggererende grooves og rike klangfarger, sammen med kraftfulle stemmer og egenkomponerte tekster, skildrer det som både bærer og brenner oss gjennom livet. Med en sterk scenetilstedeværelse skaper bandet en musikalsk stemning hvor man kan finne ro, men også vekkes til liv. Klara Källström er cellist og folkemusiker. I hennes trioprosjekt, sammen med Ingrid Rodebjer og Johannes Geworkian Hellman, får vi høre hennes egne komposisjoner. Musikk som beskriver hverdagens nyanser, som i sin tur broderer veven til livets store spørsmål.
Trioen spiller konsert lørdag 26. okt kl 19.30 i Baptistkirken.