Her kan du lese om alle artistene som opptrådte på Drammen Arts Festival 2023

Astrid Nyborg Berg


Astrid Nyborg Berg er en norsk komponist og gitarist bosatt i Malmö, Sverige. Hun begynte sin utdannelse ved Norges Musikkhøyskole og fullførte mastergraden ved Malmö Musikkhøyskole med Professor Göran Söllscher i 2021. Som frilansmusiker er hun aktuell med nyskrevet musikk inspirert av den arktiske naturen rundt barndomsbyen Hammerfest. Hun er også aktuell i Bacchus Gitarensemble og fusion-trioen Novemberprosjektet. Nyborg Bergs repertoar er i stor grad egenprodusert, enten i form av originale komposisjoner eller arrangement av musikken til komponister som E. Grieg, J. S. Bach og F. Ravel.


Astrid skal spille på åpningskonserten i Galleri Athene torsdag 26. oktober kl. 19.00, i tillegg til at hun holder masterclass for unge talenter lørdag 28. oktober. 

Martin Solbu Stangebye


Martin Stangebye er en cellist født og oppvokst i Oslo. Han har musikkutdannelse fra noen av Skandinavias beste musikkskoler. Han har opparbeidet seg en bred kompetanse innenfor solospill, kammermusikk og orkester. 


Martin startet å spille cello i en alder av 6 år og var gjennom hele oppveksten tilknyttet talentprogrammet på Barratt Due Musikkinstitutt. Han fortsatte sin utdannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet før han vendte tilbake til Oslo og fullførte sin Bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole. Martin jobbet deretter et år på kontrakt i Aalborg Symfoniorkester før han tok en Mastergrad i utøvende cello på Barratt Due.

Martin sin største lidenskap ligger i orkesterlitteraturen. Som ungdom reiste han Europa rundt for å delta i ungdomsorkestere og han har allerede opparbeidet seg profesjonell erfaring i mange av Skandinavias ledende orkestere.


Martin har spesielt stor interesse for kammermusikk. Han har vunnet 1. pris i både Midgardkonkurransen og i Norges Musikkhøgskole sin kammermusikk-konkurranse. Han har spilt på flere internasjonale kammermusikkfestivaler som blant annet Trondheim Kammermusikkfestival, Festival Ppianissimo og mange fler. Martin har mottatt undervisning fra noen av verdens mest ledende pedagoger innenfor kammermusikk.


Martin søker stadig etter nye måter å utvikle seg som en musiker og instrumentalist, og reiser verden rundt for å lære av de aller beste. Blant dem har han hatt timer med cellister som Johannes Moser, Torleif Thedéen, Andreas Brantelid og mange fler.

Martin spiller på en fransk cello laget av Joseph Nicolas LeClerc (1775).


Martin skal spille på åpningskonserten i Galleri Athene torsdag 26. oktober kl. 19.00.

Hallvard Holm Høgemo


Hallvard Holm Høgemo er en allsidig fiolinist fra Drammen. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger og Universität Mozarteum Salzburg. Til daglig arbeider han som freelancer og spiller mye i orkester, både i Norge, Sverige og Danmark. Tidligere har han vært medlem av strykekvartetten FARK som deltok på Ung kvartettserie i regi av Oslo kvartettserie sesongen 2019-2020. Som solist har han spilt med Bjergsted Blåseensemble, Drammen Symfoniorkester og Buskerud Ungdomsstrykeorkester.


Hallvard skal spille på åpningskonserten i Galleri Athene torsdag 26. oktober kl. 19.00.

Marie Løvås


Marie Løvås (f. 1996) er artist og låtskriver fra Skodje på Sunnmøre. Hun gav ut debutalbumet «Natta ser det som ingen ser» gjennom plateselskapet KKV i februar 2020. Det fikk varm omtale fra blant annet Nettavisen som skrev «dette svært så tiltalende visittkortet forteller oss at Marie Løvås har kommet for å bli.» Marie befinner seg i et melodiøst og upolert visepop-univers med tekster på norsk, formidlet med en klokkeklar og nær vokal. Tekstene strekker seg fra det hverdagslige, enkle og gjenkjennelige til det finurlige og mystiske - et smil med lang lukkertid, følelsen av at jeg forstår at du forstår at jeg forstår - og mangel på det, om ting som bare henger i lufta, om nærhet til naturen og nærhet seg andre og seg selv. Marie mottok Statens kunstnerstipend for populærkomponister i 2022 og ferdigstiller om dagen sitt andre album sammen med produsent Henrik Lillehaug.


Dere får høre Marie synge egne låter på konserten i Fjell kirke fredag 27. oktober kl 18.oo.